Joanna Juontaja ja toimittaja

Olen Joanna Kuvaja, kahden lapsen äiti, vaimo, juontaja, toimittaja ja ikuinen hevoshullu. Koko elämäni olen siis rakastanut hevosia ja niiden kautta olenkin päätynyt elämässäni moneen hyvin yllättävään seikkailuun. Nämä seikkailut ovat määrittäneet koko aikuisikäni ja työkuvioni.

Lukion jälkeen muutin Italiaan työskentelemään ravihevostallille, ajatuksena välivuosi, mikä lopulta kestikin vajaat 4 vuotta. Kun vuonna 2006 vietin kesälomaa Suomessa, kotikaupunkini Mikkelin raviradalta mut bongattiin missikisoihin! Kaikkien yllätykseksi löysin itseni vuoden 2007 Miss Suomi -finalistien joukosta ja porukan ns. mustana hevosena sijoituin lopulta 2. perintöprinsessaksi, lisäksi lehdistön- ja yleisön suosikiksi. Näin sujuvasti elämä talikon varresta vaihtui korkokenkiin ja ravireissujen sijaan tulivat juontokeikat ja muotinäytökset.

Kuin onnenpotkuna sain vuonna 2012 täydellisen työtehtävän Ylen Ravilähetysten toimittajana ja juontajana. Siitä käynnistyi TV-urani toden teolla yhdistäen intohimoni hevoset ja työn. Tänä päivänä juonnan Huomenta Suomea ja useita muita ohjelmia. Teen myös paljon erilaisia tapahtumia ja yritystilaisuuksia. Työ julkisuuden henkilönä on opettanut paljon, niin hyvässä kuin pahassa. On tärkeä tietää, kuka olet ja mistä tulet. Minulle on ollut erittäin tärkeä olla koko ajan aito, oma itseni. Uskon myös, että se on juuri sitä aitoa kauneutta. Itseään kunnioittava ihminen, joka osaa myös nauraa itselleen on valloittava.

Ystävät ja perhe ovat aina kannustaneet minua tekemään sitä, mistä nautin. Halu kehittyä on kuitenkin ollut koko ajan vahva tekijä urallani ja uskottavuus on ansaittava. Mutta se, että uskoo itseensä, on tärkeintä. Matka hevosenhoitajasta missiksi ja sieltä tv-toimittajaksi ei ole aina ollut helpoin tie, mutta toisaalta, tämä on aidosti minun näköinen matka.

– Joanna

 

Kohtele muita ihmisiä niin, kuin toivoisit sinua kohdeltavan. Live, love and laugh. <3

Arvostan itsessäni

#1 Empaattisuus
#2 Muiden ihmisten kunnioitus
#3 Aitous
#4 Positiivisuus