Inspiraatio Tuotetieto

Neljä vinkkiä kesähiusten hoitoon

17.4.2023, Four Reasons

Kesällä hiukset kaipaavat erityistä huolenpitoa. Aurinko haalistaa nopeasti hiusväriä ja kuivattaa hiuksia. Lisäksi uiminen luo omat haasteensa hiuksille. Tässä neljä vinkkiä kesähiusten hoitoon!

#1 Suojaa hiukset

Niin yksinkertaiselta kuin kuulostaakin, suojaa sekä hiuksesi että hiuspohjasi auringolta. Aurinko paitsi kuivattaa hiuksia erityisen paljon, myös hiuspohja on altis palamiselle. Käytä hattua, huivia tai UV-suojan sisältäviä tuotteita. Four Reasons Original Heat Shield -lämpösuoja antaa suojan paitsi muotoiluraudan alle, tuote sisältää myös kosteus- ja UV-suojan.

Heat Shield

”Lisäksi kannattaa välttää aurinkosuojan joutumista hiuksiin, sillä se saattaa värjätä vaaleat hiukset kellertäviksi”, vinkkaa Four Reasonsin vaalennusspesialisti Linda Lehto.

#2 Kosteuta, kosteuta ja kosteuta

Suosittelemme jokaista lisäämään edes yhden kosteuttavan hiustuotteen omaan hoitorutiiniin kesän ajaksi. Jätettävät hoitosuihkeet ovat helppo ja nopea tapa lisätä kosteutusta hiuksiin. Four Reasons Original Moisture Mist sisältää kosteuttavista ja hoitavista ominaisuuksistaan tunnettua aloe veraa ja sopii kaikenlaisille hiuksille.

Four Reasons Original Ultra Moisture Treatment & Moisture Mist

”Kosteuttavat hoitotuotteet ovat erittäin tärkeitä varsinkin vaaleiden hiusten kanssa. Aurinko, mutta erityisesti meriveden suola kuivattavat hiuksia huomattavasti. Älä anna suolan kuivua hiuksiisi vaan pese se heti pois! Jätettävän hoitosuihkeen lisäksi suosittelen lisäämään viikoittaiseen hoitorutiiniin tehohoidon tai hiusnaamion normaalin hoitoaineen lisäksi”, Linda ohjeistaa. 

Värjätyille hiuksille sopivan tehohoidon löydät Four Reasons Color Mask -sarjasta. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla esimerkiksi superkosteuttavaa Four Reasons Original Ultra Moisture Treatment -tehohoitoa. 

Testaa mikä kosteuttavista tuotteista on sinun juttusi!

#3 Syväpuhdista hiukset säännöllisesti

Rakastatko uimista? Sekä meri- että kloorivesi kuivattavat hiuksia paljon, mutta lisäksi kloorivesi saa hiusvärin haalistumaan paljon nopeammin ja voi saada hiuksesi vihertämään. Syväpuhdista hiukset säännöllisesti esimerkiksi kerran viikossa syväpuhdistavalla Four Reasons Deep Cleanse Shampoolla.

Four Reasons Original Deep Cleanse Shampoo

”Vaikka usein ajatellaan, että hiusten vihertäminen on erityisesti vaaleiden hiusten ongelma, myös tummat hiukset voivat alkaa vihertämään. Lisäksi kloorikertymät heikentävät esimerkiksi hiusvärin tarttuvuutta sekä pysymistä”, huomauttaa Four Reasons -kouluttaja Elisa Cavén.

Järviveden kanssa vastaavaa ongelmaa harvemmin on, sillä hapan järvivesi ei avaa hiuksen suomukerrosta samaan tapaan kuin meri- tai kloorivesi. 

”Muistathan myös ettet laita märkiä hiuksia koskaan kiinni ponnarilla! Tämä johtaa helposti hiusten katkeilemiseen”, jatkaa Linda.

#4 Ylläpidä hiusväriä

Hiusvärin haalistuminen ja hiusten kunnon heikkeneminen ovat haasteita, joihin Four Reasons Color Mask Toning Treatment tarjoaa apua. Löydät Color Mask -valikoimasta sävyttävät tehohoidot, joiden hiuksia hoitava, vegaaninen ja pigmenttirikas koostumus pidentää hiusvärin kestoa ja säilyttää sen intensiivisenä.

Four Reasons Original Color Shampoo & Conditioner

”Jos vaaleat hiuksesi ovat alkaneet jo vihertämään, kannattaa hopeashampoo vaihtaa Four Reasons Color Mask Pearl-sävyn tuotteisiin. Sävy taittaa hiuksista lämmön lisäksi myös vihertävyyttä.” vinkkaa Elisa. 

Värjättyjen hiusten kanssa kannattaa lisäksi suosia värjätyille hiuksille tarkoitettuja shampoita. Esimerkiksi Four Reasons Original Color Shampoon sisältämä riisiuute ja -proteiini suojaavat hiusväriä haalistumiselta ja auttavat säilyttämään sen hehkun. Tutustu Color-sarjan tuotteisiin täällä. 

Four Reasons

Four Reasons on suomalainen kauneusalan kapinallinen. Kuljemme eturintamassa monimuotoisuuden puolesta ja puolustamme jokaisen oikeutta kauneuden kokemukseen. Inspiroimme ja voimaannutamme ihmisiä arvostamaan itseään sellaisena kuin kukin on – ihanan epätäydelllisenä – ja tarjoamme työkaluja positiivisen minäpuheen vahvistamiseen.