Inspiraatio

Heatless Curls -trendi ei hellitä – testasimme somen kiharakikat ilman lämpöä!

27.7.2021, Mira

Ilman muotoilurautojen kuumuutta tehdyt kiharat ovat vallanneet sosiaalisen median. Kuvavirta on päivästä toiseen täynnä toinen toistaan upeampia kiharapilviä, jotka on taiottu tähän tarkoitukseen suunnitelluilla patukoilla ja muilla välineillä. Mutta miltä ilman lämpöä tehdyt kiharat oikeasti näyttävät ja voidaanko onnistuneisiin lopputuloksiin päästä kotoa löytyviä välineitä hyödyntäen? Testasimme kiharat kylpytakin vyöllä, sukilla, alushousuilla ja folioilla.

Hittikiharoiden suosio ei sinänsä yllätä. Jos kauniit kiharat voi saada helposti yön aikana, ilman aikaisia aamuherätyksiä tai muotoilurautojen aiheuttamia vaurioita, miksi enää vaivautua kaivamaan kiharrinta kaapista? Henkilökuntamme muotoilurautoja ja kiharakampauksia rakastavat edustajat Henna, Mira, Meri ja Elisa testasivat somesta bongatut kiharatutoriaalit.

Katso videotutoriaalit jokaisesta tyylistä Instagram-tililtämme @fourreasons!

 

Kiharat folioilla

Arvosana: 5-/5

Ah, tämä lapsuudesta tuttu kiharapilvi foliolla tai vessapaperilla on tietysti ensimmäinen keino, joka tulee mieleen ilman lämpöä tehtävistä kiharoista puhuttaessa. Kokonaisarvosana kiharrusmetodille jäi miinusta vaille vajaaksi täysistä pisteistä nukkumismukavuuden takia, mutta muuten foliokiharat todettiin toimiviksi.

Kuka testasi?

Henna eli Four Reasonsin ideanikkari ja sosiaalisen median sisällöntuottaja. Puolipitkät ja hennot, luonnostaan piikkisuorat hiukset, hyvin liukas hiuslaatu.

Odotukset

Olen joskus nähnyt kiharat tehtynä juuri tällä tekniikalla, joten tiesin, että omista kiharoista tulee varmasti hyvät. Ehkä hieman mietitytti, miten foliot tulevat pysymään päässä. Sain kiinnitettyä ne kuitenkin melko tiukkaan kiinni, joten ne eivät hievahtaneet yön aikana paljoakaan.

Käytetyt tuotteet ja tarvikkeet

Tein kiharat jo hieman likaisiin hiuksiin, siitä syystä, että niissä oli parempi tarttumapinta. Puhtaina ne olisivat liian liukkaat ja folioiden kieputus vaikeutuisi. Suihkutin alle Four Reasons Original Styling Hairsprayta, tein folioista saman kokoisia patukoita ja kieputin ne kauttaaltaan hiuksiin. Lisäsin vielä vähän hiuslakkaa ja kävin nukkumaan. Seuraavana päivänä purin foliot, lisäsin Four Reasons Original Dry Shampoota tyveen. Viimeistelin vielä Four Reasons Original Strong Hairspraylla, jotta kiharat pysyisivät kuohkeina mahdollisimman pitkään.

Kauanko meni?

Omien hiusteni pituudella ja paksuudella aikaa tekoon meni suunnilleen 15 min. Seuraavana päivänä avaamiseen ja viimeistelyyn meni saman verran.

Helppoa vai vaikeaa?

Itse teko oli hyvinkin helppoa, mutta uskoisin tämän olevan vaikeampaa pitkätukkaisille. Vaikeinta tässä oli tietysti nukkuminen. Päätä ei saanut oikein mitenkään hyvään asentoon ilman, ettei folioita olisi tuntenut päässä. Siitä siis miinuspisteitä. Mutta muuten oikein toimiva ja helppo tapa tehdä hyvät kiharat ilman lämpöä!

Lopputulos

Kiharasta tuli ihanan kuohkea, varsinkin kun ne harjasi auki. Tuli selkeät Marilyn -vibat. Tietysti kiharan tiheyttä pystyy säätelemään sillä, kuinka paljon hiusta ottaa yhteen foliorullaan mukaan. Ne myös pysyivät aamusta iltaan! Eli paljon paremmin, kuin normaalisti kihartimella tehdessä tällaisessa ohuessa tukassa. Tykkäsin ja teen varmasti toistekin!

 

Kiharat kalsareilla (tai hiuspannalla jos sellainen löytyy)

Arvosana: 3,5/5

Jokainen meistä on varmasti törmännyt kiharoihin, jotka on tehty suortuvia hiuspannan ympärille kieputtaen. Tällä kertaa testaajan kotoa ei löytynyt sopivaa pantaa ja ajatuksena oli käyttää vain omista kaapeista löytyviä välineitä, joten pikkupöksyillä mentiin ja lopputulos yllätti!

Kuka testasi?

Mira, Four Reasonsin kirjoittava kuluttajamarkkinointipäällikkö. Paksut, vähän karheat hiukset, jotka taipuvat luonnostaan laineille.

Odotukset

Suoraan sanottuna: ei suuret. Ajattelin, että alushousuja ei saisi kunnolla pään ympärille, ja että hiukset jäisivät takaa kokonaan kihartumatta.

Käytetyt tuotteet ja tarvikkeet

Tein kiharat kolmannen päivän melko likaisiin hiuksiin. Laitoin hiuksiin aluksi Four Reasons Original Moisture Mistiä, jotta sain niistä kosteat kiharrusta varten. Tarvikkeena toimivat mustat sileäpintaiset alushousut, joita kavensin hieman solmimalla. Valmiisiin kiharoihin suihkutin tyveen Four Reasons Original Dry Shampoota, jotta sain hiukset freesattua taas uuteen päivään.

Kauanko meni?

Aktiiviseen laittamiseen aikaa meni n. 8 minuuttia. Annoin kiharoiden vaikuttaa nelisen tuntia.

Helppoa vai vaikeaa?

Helppoa! Mutta olisi ollut vaikeampaa, jos hiukseni olisivat pidemmät. Ylikasvaneeseen polkkaan toimi kuitenkin kivasti.

Lopputulos

Kiharista tuli oikeastaan aika hauskat! Eikä taaksekaan jäänyt kauhean suurta kiharatonta aluetta. En ehkä kuitenkaan tekisi tällä tekniikalla uudestaan, sillä pörröiset hiukseni jäivät tällä metodilla melko karhean näköisiksi.

 

Kiharat kylpytakin vyöllä

Arvosana: 4,5/5

Tämä heatless curls -tekniikka oli jopa niin hyvä, että testaaja otti lopputuloksena syntyneet kiharat luottotyylikseen! Kylpytakin narulla syntyvät laineet ansaitsevat lähes täydet pisteet. Koska hyvät yöunet olivat loppupeleissä tärkeämmät (tai ainakin yhtä tärkeät) kuin tuuhea tukka, rokotettiin arvosanasta puoli pistettä niskaa painavien ”tötsien” vuoksi.

Kuka testasi?

Meri, eli Four Reasons -markkinointitiimin harjoittelija ja uusin lisäys. Pitkät ja paksut hiukset, jotka ovat luonnostaan taipuisat ja karheat.

Odotukset

Olen kokeillut ilman lämpöä tehtyjä kiharoita ennenkin, mutta mikään tekniikka ei ole vielä voittanut kiharruspuikkoa ja suoristusrautaa. Kylpytakin naru oli hauska idea ja kuulosti myös aika helpolta. Odotin kuitenkin, että narun pituus saattaisi tuottaa ongelmia kiinnitysvaiheessa. Ajattelin, että lopputulos olisi enemmän loivien laineiden kuin kiharien tyyppinen.

Käytetyt tuotteet ja tarvikkeet

Levitin hiuksiin ensin Four Reasons Professional Styling Primeria, jotta hiukset taipuisivat yön aikana paremmin. Tarvitsin lisäksi kylpytakin vyön, harjan, kaksi pientä kuminauhaa ja kaksi hiusdonitsia.

Purettuani narun yön jäljiltä harjasin hiukset läpikotaisin varovaisesti, ettei kihara loivenisi liikaa. Laitoin sen jälkeen Four Reasons Original Smooth & Shine Serumia hiusten latvoihin ja suihkutin koko tukkaan Four Reasons Professional Body Boostia. Viimeistelin kiharat Four Reasons Original Strong Hairspraylla.

Kauanko meni?

Hiusten kiinnittämiseen meni noin 15 minuuttia. Annoin narun olla hiuksissa yön yli. Aamulla hiusten purkamiseen ja viimeistelyyn meni 10 minuuttia.

Helppoa vai vaikeaa?

Hiusten kieputtelu narun ympärille oli helppoa, mutta vei kauan kun on pitkät hiukset. Hiusten kiinnittäminen sykerölle oli hieman haastavaa paksun narun takia ja jouduinkin tekemään sen pari kertaa uusiksi. Nukkuminen oli hieman epämukavaa, sillä sykeröt painoivat niskaa eikä kyljellään oikein pystynyt nukkua.

Lopputulos

Lopputulos oli mielestäni tosi hyvä! Kihara ei ollut liian tiukkaa, eikä liian loivaa ja sitä sai vielä viimeistelyvaiheessa muokattua harjaamalla kiharat auki. Kiharoista tuli myös tosi tasaiset molemmilta puolilta. Aika beach-lainemainen lopputulos, joka on vaikea saavuttaa lämpöraudalla.

 

Kiharat sukilla

Arvosana: 4/5

Kaikilla meillä on sukkia, joten tämän tyylin pitäisi onnistua keneltä vain. Ja hyvinhän se onnistui meiltäkin! Kiharat saivat testaajaltaan kiitosta kuohkeudesta, ja sukat hyvästä nukkumismukavuudesta.

Kuka testasi?

Elisa, joka on Four Reasons -koulutustiimin taidokas vetäjä. Keskimittaiset, ohuet ja helposti pörröttyvät hiukset.

Odotukset

Odotukset eivät olleet korkealla, koska ohut ja helposti pörröttyvä hiuslaatuni harvoin tekee yhteistyötä ja lopputulos on usein täysin erilainen, kuin ajatuksissa.

Käytetyt tuotteet ja tarvikkeet

Kaksi sukkaa, kaksi pientä kumilenkkiä ja hiusklipsi avuksi kiinnitykseen. Käytin Four Reasons Original Strong Hairsprayta kiharoiden viimeistelyyn.

Kauanko meni?

Korkeintaan 5 min.

Helppoa vai vaikeaa?

Sukkien laitto oli super helppoa! Paras sukka tähän voisi kyllä olla paksu polvisukka, jolloin pärjäisi vain yhdellä sukalla. Sukat asettuivat nukkuessa hyvin pään sivuihin ja ne pystyi myös nostamaan ylös jos halusi nukkua kyljellään.

Lopputulos

Lopputulos oli yllättävä ja olin siihen tosi tyytyväinen! Hiukset pysyivät sileinä ja kiharat eivät olleet liian pienet. Myös tyvialue oli säilyttänyt kuohkeuden eikä jäänyt littanaksi. Kiharat oli helppo asetella jo sukkia laittaessa niin, että ne avautuivat kauniisti kasvoilta ulospäin ja pitivät volyymin tasaisena koko hiuksessa.

 

Mikä näistä on sinun suosikkisi? Kokeile ja löydä oma luottokiharatyylisi tai keksi kokonaan uusi! 

3.7 11 arviota
Kerro mielipiteesi

Mira

Mira on ihana, tunteikas tukkajumalatar, joka yllättää aina loputtomalla luovuudellaan. Tämä kuplivan iloinen persoona ja lahjakas luonnonlapsi on aivan killeri kirjoittaja. Tarkka ja pedantti, tunnollinen energiapakkaus!